maanantai 18. toukokuuta 2020

Tehtävä 6.1

VUODEN MOBIILISOVELLUS 



Tutustuin Grand One- kilpailuun, joka palkitsee vuoden parasta digitaalista suunnittelua sekä markkinointia eri kategorioissa. Koska tämän postauksen aiheena ovat mobiilisovellukset, syvennymme nyt ”paras mobiilisovellus” kategoriaan.
Jos haluat mennä katsomaan listausta, pääset sinne tästä.

Vuoden 2019 ”paras mobiilisovellus” tittelistä kilpailivat finaalissa asti seuraavat mobiili sovellukset: 
OP-yhteisauto, Tubecon App, HSL-sovellus, S-pankki säästäjä, OmaPosti App sekä Korttelitoive-Block wish. Näistä sovelluksista parhaan mobiilisovelluksen tittelin voitti Alepan Korttelitoive appi. 

Lyhyesti: Alepan Korttelitoive on sovellus, jonka kautta asiakkaat voivat toivoa omaan lähi-Alepaansa jotain tuotetta HOK-elannon valikoimasta. Ei kuitenkaan keskitytä enempää voittajaan, vaan siirrytään kahteen muuhun kilpailijaan.

ESITTELYSSÄ; YKSI TUNTEMATON JA YKSI TOIMIVAKSI TODETTU

CHILLAA 
Chillaa. Onpa hauska nimi apille, ja tässä tapauksessa oikein osuva. Tämä oli minulle täysin tuntematon sovellus, mutta nimen perusteella se kuulosti sovellukselta, johon voisin itsekin tutustua, näin lukukauden loppua ympäröivän palautus ruljanssin keskellä. 
Mikä se siis on? Chillaa on ilmainen self-help- tyylinen sovellus, joka on suunnattu teini-ikäisille auttamaan stressaavien ja ahdistavien tilanteiden hallinnassa. Sovelluksesta löytyy rentoutusharjoituksia, sekä apua ja tukea vaikeisiin tai ahdistaviin tilanteisiin helpottamaan ahdistusta. Chillaa- app on tehty yhdessä teinien, psykiatrien ja mindfullness- valmentajien kanssa. Sovelluksen tarkoitus on auttaa teini-ikäisiä käsittelemään vaikeita tilanteita, ja ennalta ehkäistä kasvavia mielenterveysongelmia nuorilla. Latasin sovelluksen kokeiluksi, ja olen vakuuttunut sen sisällöstä! Jos haluat lukea lisää, voit siirtyä heidän sivuilleen tästä.

HSL- SOVELLUS
HSL-sovellus on varmasti monille joukkoliikenteen käyttäjille tuttu sovellus. Se löytyy varmasti monen joukkoliikenteen käyttäjän puhelimesta, sillä tähän sovellukseen mahtuu kaikki, mitä julkisilla liikkuva tarvitsee. Samaan applikaatioon on sisällytetty reittiopas, mobiililippu ja reaaliaikaiset tiedotteet julkisen liikenteen poikkeuksista ja muita tiedotuksia. HSL sovellus on äärimmäisen kätevä, ja itselläni on kuukausilippu nykyään sovelluksessa konkreettisen bussikortin sijaan. Ehdotonta plussaa mielestäni on, että opiskelijaksi tunnistautuminen ja alennuksen siirtäminen mobiililippuun vie vain muutaman minuutin, sen sijaan että jonottaisi HSL:n konttorissa ikuisuuden. HSL sovellus oli yksi vuoden 2018 ladatuimpia mobiilisovelluksia sen helppokäyttöisyyden ja näppäryyden ansiosta. Tästä kielii myös sovelluksen ansaitsema kunniamaininnan Grand One kilpailussa, vaikkei se ylimmäksi yltänytkään.

Voisitko kuvitella kokeilevasi Chillaa sovellusta? Entä onko sinusta mobiilissa toimiva bussilippu hitti vai huti?
Lähteet:

tiistai 12. toukokuuta 2020

Tehtävä 5.5


Uuden sisällön innovointia 

Tässä postauksessa minun piti ideoida suomalaiselle yritykselle uutta sisältöä. Valitsin Marimekon, koska se on yksi kotimaisista suosikeistani. Minkälaista sisältöä Marimekko voisi tehdä brändinsä tukemiseksi lisäten sille markkinointiarvoa ja ottaen hyödyt irti erilaisista digialustoista?

HYÖDYLLISTÄ SISÄLTÖÄ: 


Guide: Miten pukeutua klassisen tyylikkäästi- guide. Tällainen pukeutumisopas/tyyli-guide voisi sisältää esimerkiksi vinkkejä, miten yhdistää kuoseja, miten luoda asuja, minkä tyylisiin ajattomiin asusteisiin kannattaisi satsata yms. Guidesta voisi löytyä Marimekon sivulta tiiviimpi ja lyhyempi versio ja siitä voisi tilata sähköpostiin uutiskirje-tyylisen full-version. Guidessa yhdistyisi ehdottomasti visuaalisuus ja oikeasti hyvät vinkit lukijalle. 



Arkisto: Marimekosta on kirjoitettu artikkeleita, juttuja, blogi-postauksia ja uutisia pilvin pimein. Nyt ne on koottu yhteen arkistoon saman katon alle, kategorioittain. Etsi päivämäärällä, lehden nimellä tai suoraan hakusanalla. Tämä arkisto kokoaa kaikki tekstit, mitä voisit aiheesta haluta löytää.


INSPIROIVAA SISÄLTÖÄ:



PodCast: Podcast voisi olla mielestäni moneenkin näistä kategorioista sopiva sisältöalusta. Podcast voi olla samalla viihdyttävä, informatiivinen ja jopa opettavainen, mutta laittaisin sen silti inspiroivan sisällön kategoriaan. Podcastiin riittäisi varmasti paljon kiinnostavia jaksoja, esim. näin syntyi marimekko, tuotteen matka ideasta hyllylle, haastatteluita eri vierailijoiden ja kuosisuunnittelijoiden kanssa yms. Podcastiin voisi myös tehdä erilaisia sarjoja esim. ”nyt puhuu marimekon luoja” tms. Mahdollisuudet sisällön kirjossa ovat valtavat. Itse kuuntelisin tällaista podcastia varmasti.


VIIHDYTTÄVÄÄ SISÄLTÖÄ: 

Marimekolla on jo YouTube kanava, muuten se olisi ollut ehdottomasti hyvä lisä viihdyttävävän sisällön kategoriaan. Marimekko tuottaa YouTube kanavalleen esim. look-book tyylisiä videoita. YouTube on ajanhermoon sopiva tapa lisätä brändille sisältöä, jota voi soveltaa monenlaiseksi ja YouTubella on myös paljon viihde arvoa. Koska tämä on jo käytössä, täytyi miettiä kuitenkin myös jotain muuta.

Pelit:Viihdyttävää sisältöä voisi olla esimerkiksi erilaiset pelit. Pelejä voisi olla esimerkiksi. yhdistä kuosit ja nimet- tyylinen peli, tai tietovisa tyyliset visailupelit. Pelien lisäksi viihdyttävää sisältöä voisi olla myös kilpailujen muodossa. Kilpailu voi olla esim. ”Postaa oma kuvasi tuotteemme X kanssa, ja jaa se hastagilla #X. Arvomme 3 onnekasta postanneiden joukosta, jotka voittavat tuotteen X” tyylinen. Tämä on siitä hyvää sisältöä firmalle, sillä se on interaktiivista kuluttajien kanssa- ja lisää yrityksen näkyvyyttä somessa edullisella ja hauskalla tavalla.
Viihdyttävän sisällön kategoriaan kävisi mielestäni myös aiemmin mainitsemani podcast. 

VAKUUTTAVAA SISÄLTÖÄ:

    (kuva on esimerkki, tiedot ovat havainnollistavia)

Vakuuttavaa sisältöä on huomattavasti vaikeampi mielestäni keksiä, koska sen tulee olla samalla kiinnostavaa, jotta asiakkaat ja kuluttajat myös hyödyntäisivät sitä. On turha tuottaa sisältöä, jota kukaan ei lue tai käytä mitenkään. Voisiko esimerkiksi kiinnostavaa mutta vakuuttavaa sisältöä olla erilaiset tutkimukset? Tai listaukset ja tilastot? Voisiko esim. listaus vuosittain eniten ostetuista tuotteista olla samalla vakuuttava mutta myös kiinnostava? 

Minkälaista vakuuttavaa sisältöä sinä ideoisit? 

(Postauksen kuvat tehty canva.com sivulla ja taulukko excelissä.)


Tehtävä 6.1

VUODEN MOBIILISOVELLUS  Tutustuin Grand One- kilpailuun, joka palkitsee vuoden parasta digitaalista suunnittelua sekä markkinointia...