tiistai 12. toukokuuta 2020

Tehtävä 5.5


Uuden sisällön innovointia 

Tässä postauksessa minun piti ideoida suomalaiselle yritykselle uutta sisältöä. Valitsin Marimekon, koska se on yksi kotimaisista suosikeistani. Minkälaista sisältöä Marimekko voisi tehdä brändinsä tukemiseksi lisäten sille markkinointiarvoa ja ottaen hyödyt irti erilaisista digialustoista?

HYÖDYLLISTÄ SISÄLTÖÄ: 


Guide: Miten pukeutua klassisen tyylikkäästi- guide. Tällainen pukeutumisopas/tyyli-guide voisi sisältää esimerkiksi vinkkejä, miten yhdistää kuoseja, miten luoda asuja, minkä tyylisiin ajattomiin asusteisiin kannattaisi satsata yms. Guidesta voisi löytyä Marimekon sivulta tiiviimpi ja lyhyempi versio ja siitä voisi tilata sähköpostiin uutiskirje-tyylisen full-version. Guidessa yhdistyisi ehdottomasti visuaalisuus ja oikeasti hyvät vinkit lukijalle. 



Arkisto: Marimekosta on kirjoitettu artikkeleita, juttuja, blogi-postauksia ja uutisia pilvin pimein. Nyt ne on koottu yhteen arkistoon saman katon alle, kategorioittain. Etsi päivämäärällä, lehden nimellä tai suoraan hakusanalla. Tämä arkisto kokoaa kaikki tekstit, mitä voisit aiheesta haluta löytää.


INSPIROIVAA SISÄLTÖÄ:



PodCast: Podcast voisi olla mielestäni moneenkin näistä kategorioista sopiva sisältöalusta. Podcast voi olla samalla viihdyttävä, informatiivinen ja jopa opettavainen, mutta laittaisin sen silti inspiroivan sisällön kategoriaan. Podcastiin riittäisi varmasti paljon kiinnostavia jaksoja, esim. näin syntyi marimekko, tuotteen matka ideasta hyllylle, haastatteluita eri vierailijoiden ja kuosisuunnittelijoiden kanssa yms. Podcastiin voisi myös tehdä erilaisia sarjoja esim. ”nyt puhuu marimekon luoja” tms. Mahdollisuudet sisällön kirjossa ovat valtavat. Itse kuuntelisin tällaista podcastia varmasti.


VIIHDYTTÄVÄÄ SISÄLTÖÄ: 

Marimekolla on jo YouTube kanava, muuten se olisi ollut ehdottomasti hyvä lisä viihdyttävävän sisällön kategoriaan. Marimekko tuottaa YouTube kanavalleen esim. look-book tyylisiä videoita. YouTube on ajanhermoon sopiva tapa lisätä brändille sisältöä, jota voi soveltaa monenlaiseksi ja YouTubella on myös paljon viihde arvoa. Koska tämä on jo käytössä, täytyi miettiä kuitenkin myös jotain muuta.

Pelit:Viihdyttävää sisältöä voisi olla esimerkiksi erilaiset pelit. Pelejä voisi olla esimerkiksi. yhdistä kuosit ja nimet- tyylinen peli, tai tietovisa tyyliset visailupelit. Pelien lisäksi viihdyttävää sisältöä voisi olla myös kilpailujen muodossa. Kilpailu voi olla esim. ”Postaa oma kuvasi tuotteemme X kanssa, ja jaa se hastagilla #X. Arvomme 3 onnekasta postanneiden joukosta, jotka voittavat tuotteen X” tyylinen. Tämä on siitä hyvää sisältöä firmalle, sillä se on interaktiivista kuluttajien kanssa- ja lisää yrityksen näkyvyyttä somessa edullisella ja hauskalla tavalla.
Viihdyttävän sisällön kategoriaan kävisi mielestäni myös aiemmin mainitsemani podcast. 

VAKUUTTAVAA SISÄLTÖÄ:

    (kuva on esimerkki, tiedot ovat havainnollistavia)

Vakuuttavaa sisältöä on huomattavasti vaikeampi mielestäni keksiä, koska sen tulee olla samalla kiinnostavaa, jotta asiakkaat ja kuluttajat myös hyödyntäisivät sitä. On turha tuottaa sisältöä, jota kukaan ei lue tai käytä mitenkään. Voisiko esimerkiksi kiinnostavaa mutta vakuuttavaa sisältöä olla erilaiset tutkimukset? Tai listaukset ja tilastot? Voisiko esim. listaus vuosittain eniten ostetuista tuotteista olla samalla vakuuttava mutta myös kiinnostava? 

Minkälaista vakuuttavaa sisältöä sinä ideoisit? 

(Postauksen kuvat tehty canva.com sivulla ja taulukko excelissä.)


1 kommentti:

  1. Olipa mielenkiintoinen ja hauskasti koostettu postaus! Tykkään erityisesti tekemistäsi havainnollistavista kuvista. Tästä huomaa, että olet perehtynyt asiaan.

    Olet keksinyt paljon hienoja ideoita uuden sisällön luomiseksi. Pidin erityisesti Guidesta ja Archievesta. Ne kuulostavat sellaisilta, joita voisin hyvin itsekin asiakkaana hyödyntää. Jäin pohtimaan, voisiko vakuuttavaa sisältöä jotenkin liittää niihin. Esimerkiksi Guidessa olisi tyylivinkkien lisäksi faktaa juuri kyseenomaisten tuotteiden vastuullisuudesta tms.?

    Kirjoitustasi on mukava lukea. On kiva huomata, että olet lisännyt enemmän omaa pohdintaa.

    VastaaPoista

Tehtävä 6.1

VUODEN MOBIILISOVELLUS  Tutustuin Grand One- kilpailuun, joka palkitsee vuoden parasta digitaalista suunnittelua sekä markkinointia...